Dit zijn zeven goede redenen waarom je elke dag koffie zou moeten drinken.

Toegewijde koffiedrinkers starten de dag altijd met een heerlijk bakkie goud. Zonder koffie zal het een moeizame dag worden. Teveel koffie is natuurlijk niet goed, maar wat velen niet weten is dat het drinken van koffie vele voordelen kent.

Het maakt je wakker

De geur van koffie helpt het effect van slaaptekort direct te verminderen. Al na tien minuten werkt een kop koffie en het effect houdt zeker vier uur aan.

Verbeteren van powernap

Drink wanneer je tussen de middag moe bent een kop koffie en doe daarna een koffiedutje. Na het drinken van de koffie ga je vervolgens een minuut of twintig slapen. Wanneer je eenmaal weer wakker bent, werkt de cafeïne optimaal.

Het helpt de kans op borstkanker iets te verminderen

Uit een onderzoek uitgevoerd in 2015, blijkt dat het risico op borstkanker vermindert als je twee koppen koffie per dag drinkt. Koffie gaat de groei van bepaalde tumoren tegen en vermindert het risico op herhaling. Hoe dit precies kan? De cafeïne en bepaalde zuren zorgen ervoor dat behandeling beter aanslaat op de cellen.

Prima scrub

Een goede scrub is altijd raadzaam voor je huid. Meng zes eetlepels koffieprut met drie eetlepels kokosolie en maak hier een dikke pasta van, je zelfgemaakte scrub

Het boost je metabolisme

Sporten is uiteraard beter dan een kop koffie drinken, echter helpt een bakkie pleur wel om je metabolisme een duwtje in de juiste richting te geven.

Het vertraagt het verouderingsproces

Uit onderzoek blijkt dat koffie helpt bij het vertragen van het verouderingsproces. De motorische vaardigheden en het geheugen gaan minder snel achteruit gaan wanneer je koffie drinkt.

Je krijgt glanzend haar

Masseer koffieprut in je haar als je gaat douchen. De koffie werkt ook als een soort scrub voor je hoofdhuid. Uitspoelen en daarna je haar voorzien van gewone shampoo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Releated

Advies OMT: Kind niet welkom op school als er sprake is van een snottebel!

Sinds maandag hebben de scholen hun deuren weer open gedaan voor de leerlingen. Vanwege de sneeuw die de laatste dagen is gevallen in ons lang hebben sommige scholen besloten de kinderen sneeuwvrij te geven. Daar er nog steeds sprake is van een pandemie wordt er constant gekeken naar het besmettingsgevaar, ook het gevaar binnen de […]

Is het mogelijk om besmet te raken met het coronavirus door een liftknop of winkelwagentje?

Sinds het begin van de pandemie wordt vrijwel alles gedesinfecteerd. Zo maken mensen in de schoonmaaksector vele overuren om ons zo goed mogelijk te beschermen tegen het virus. Liftknopjes, deurklinken, bureaus, toiletten, alles krijgt een zeer grondige schoonmaakbeurt. Maar moeten we ons nou grote zorgen gaan maken over het besmettingsgevaar via bijvoorbeeld een toetsenbordknopje. Volgens Emanuel […]

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten