Tijdens radio interview wordt Akwasi woest en gaat hij door het lint.

Akwasi had in december een interview met het NPO Radio 1-programma Dit is de Dag. Akwasi gaf van te voren al aan dat hij het niet te lang over zijn uitspraak wilde hebben destijds op De dam.

Tijdens het interview bleef het hier echter steeds over te gaan en Akwasi was er dan ook helemaal klaar mee. Presentator Hans van der Steeg kwam namelijk met de vraag of Akwasi van te voren had bedacht om “trappen van zwarte piet” te zeggen tijdens de demonstratie. “Wil je deze kant opgaan?” vroeg de rapper en toen werd het gesprek wat minder vrolijk. Hij werd kwaad en wilde dat alles gewist werd: “anders heb je een probleem met mij”, zei hij.

“Op dat moment trekt Akwasi alle stekkers uit de laptop van de technicus, klapt hem dicht en neemt de laptop onder zijn arm mee. Hierdoor stopt de opname. Daarna pakt hij ook de laptop van presentator Hans”, laat de NPO weten. 

Akwasi gaf aan dat hij de laptops pas zou teruggeven als ze het interview zouden wissen. Hans gaf aan dat dat oke was, hij wist namelijk dat er een back-up was. Ze hebben het interview inmiddels ook gepubliceerd, dit kan je hier lezen.

“Er is lang nagedacht over de vraag of we de opname wel of niet moesten uitzenden. Er zitten veel kanten aan deze zaak waardoor we niet over één nacht ijs zijn gegaan. Maar dat een publiek figuur onze journalisten onder druk heeft gezet door spullen mee te nemen en ze vervolgens te dwingen materiaal te verwijderen, is voor ons dé kernreden geweest dit gesprek toch uit te zenden,” aldus eindredacteur Jan Pieter Kos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Releated

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten