Het vaccinatieschema kan volgens minister Hugo de Jonge nog volledig veranderen.

De kans bestaat dat het vaccinatieprogramma nog volledig gaat veranderen. Een groot aantal coronavaccins zal op tijd geleverd worden. Dat laat minister Hugo de Jonge weten.

Er kan nog veel veranderen in de komende tijd en er is zelfs een kans dat niet iedereen gevaccineerd kan worden dit jaar. “Ja, dat kan”, liet De Jonge vandaag weten. “Of eerder. Dat kan ook.”

“Alles kan. We weten het niet. Wat we wel weten, is dat we alles doen om alles in de goede volgorde te doen.”

Minimaal een miljoen vaccins zal te laat binnen gaan komen. Het was namelijk de bedoeling dat tijdens het eerste kwartaal van 2021 er minimaal 1 miljoen vaccins beschikbaar zouden zijn maar dit blijkt niet waar te zijn. Volgens de Jonge zou dit wel het geval zijn.

“We weten dat het informatie is die wisselt. Ik beloof zo transpart mogelijk te zijn en de informatie te delen die ik heb.”

“Bovenaan het vaccinatieschema staat: wanneer wat geleverd wordt, is afhankelijk van ongelofelijk veel factoren. En wij hebben te maken met informatie die wekelijks wisselt, die dagelijks wisselt. Niettemin willen we toch iets van houvast creëren: wanneer welke groep in welke volgorde. Zo is dat schema gemaakte en zo moet dat schema ook worden gelezen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Releated

Sneeuwpret op de grachten in Amsterdam: Op de ski’s achter een auto!

De afgelopen dagen is er een behoorlijke lading sneeuw gevallen in ons kleine landje. Door deze winterse buien lijken we de pandemie even te vergeten. Veel Nederlanders gaan naar buiten om van het prachtige witte landschap te genieten en in beweging te komen. Zo’n dik pak sneeuw komt niet heel vaak voor in Nederland en […]

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten