De kans op verlenging huidige lockdown is zeer groot.

Er is inmiddels bekend gemaakt dat Duitsland tot 29 januari in een zware lockdown gaat. Ook Engeland heeft laten weten dat ze weer in een volledige lockdown gaan. De kans is nu toch wel heel erg groot dat ook Nederland zeer waarschijnlijk de lockdown gaan verlengen.

Hoogleraar klinische epidemiologie aan de Universiteit van Leiden, Frits Rosendaal, denkt zelf ook dat onze lockdown verlengd gaat worden.

,,We weten nog niet wat de precieze effecten van kerst en oud en nieuw op de besmettingen zijn. Maar de getallen zeggen dezer dagen niet zo heel veel. Met de feestdagen was er eerst een grotere testbereidheid, toen een kleinere. Duidelijk is wel dat het aantal besmettingen nog steeds veel te hoog is.”

Het nieuwe coronavirus dat in Engeland is opgedoken is ook een reden voor een verlenging van de lockdown. Deze variant is veel besmettelijker dan het ‘originele’ coronavirus. Ook lijkt het erop dat deze versie zich veel sneller onder kinderen verspreidt. 

Overleg

Het Outbreak Management Team (OMT) zal aanstaande vrijdag weer bij elkaar komen om te overleggen. Na dit overleg zal het kabinet bij elkaar komen en zullen er knopen doorgehakt moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Releated

Dit zijn zeven goede redenen waarom je elke dag koffie zou moeten drinken.

Toegewijde koffiedrinkers starten de dag altijd met een heerlijk bakkie goud. Zonder koffie zal het een moeizame dag worden. Teveel koffie is natuurlijk niet goed, maar wat velen niet weten is dat het drinken van koffie vele voordelen kent. Het maakt je wakker De geur van koffie helpt het effect van slaaptekort direct te verminderen. […]

Grote kans dat rond deze datum de avondklok zal ingaan.

Tijdens de persconferentie liet de overheid weten dat ze geen kant op konden en daarom de lockdown wel moesten verlengen. „De cijfers dalen niet snel genoeg en we hebben ook te maken met de dreiging van de Britse variant.” Voor bedrijven gaat er meer hulp komen liet Rutte weten. „We kunnen niet alle pijn bij ondernemers […]

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten