Vanwege volle ic’s zegt Gommers “niet meer hoopvol” te zijn.

Voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, Diederik Gommers, maakt zich zorgen over de capaciteit op de intensive cares van Nederlandse ziekenhuizen. Tegen Eenvandaag liet Gommers weten “niet meer hoopvol” te zijn.

De ic in het Erasmus MC in Rotterdam, ligt volgens hem vol, Gommers staat daar aan hoofd. Het opschalen van bedden gaat vaak niet door in verband met personeelstekorten.

Omdat er veel verpleegkundigen zijn die zich moeten laten testen op het coronavirus en afhankelijk van de uitslag weer beschikbaar zijn om te werken, verschilt de situatie per dag.

Dat het opschalen van de ic-capaciteit moeizaam gaat vanwege het tekort aan verpleegkundigen, noemt hij zorgweekend. Dit daar er tijdens deze tweede golf meer coronapatiënten buiten de ic’s opgenomen liggen. Personeel van die afdelingen kunnen hierdoor minder makkelijk bijspringen.

“Tijdens de vorige golf was de ic weliswaar ook vol, maar lagen er minder patiënten in de kliniek.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Releated

Dit zijn zeven goede redenen waarom je elke dag koffie zou moeten drinken.

Toegewijde koffiedrinkers starten de dag altijd met een heerlijk bakkie goud. Zonder koffie zal het een moeizame dag worden. Teveel koffie is natuurlijk niet goed, maar wat velen niet weten is dat het drinken van koffie vele voordelen kent. Het maakt je wakker De geur van koffie helpt het effect van slaaptekort direct te verminderen. […]

Grote kans dat rond deze datum de avondklok zal ingaan.

Tijdens de persconferentie liet de overheid weten dat ze geen kant op konden en daarom de lockdown wel moesten verlengen. „De cijfers dalen niet snel genoeg en we hebben ook te maken met de dreiging van de Britse variant.” Voor bedrijven gaat er meer hulp komen liet Rutte weten. „We kunnen niet alle pijn bij ondernemers […]

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten