Bij deze twee supermarktketens mag je zonder mondkapje gewoon naar binnen.

Zoals iedereen in Nederland weet is het vanaf afgelopen maandag verplicht om o.a. een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes. Het merendeel van de burgers doet keurig wat er van hen verwacht wordt, echter blijft er een groep weigeraars bestaan.

De Albert Heijn en de Jumbo laten klanten die geen mondkapje op hebben, gewoon hun supermarkt in. Weigeraars mogen gewoon naar binnen en worden niet weggestuurd.

INretail, de branchevereniging voor mode- en sportwinkels, roept zijn ondernemers op dat juist wel te doen.

,,Wij vinden het verstandig als ondernemers klanten wegsturen als ze geen mondkapje willen dragen, behalve als het om gezondheidsredenen gaat”, zegt algemeen directeur Jan Meerman van INretail. ,,Dat klinkt misschien streng, maar de kans dat het misgaat is groot. En we willen voorkomen dat alle winkels straks net als de horeca de deuren moeten sluiten.”

De Albert Heijn vraagt wel aan haar klanten zodra zij de supermarkt betreden, een mondkapje voor te doen. ,,Wij weigeren geen klanten, maar wijzen hen wel op de verplichtingen en de mogelijkheid op een boete als handhavers in de winkel komen controleren. Hiermee willen we discussie aan de deur voorkomen”, zo staat te lezen in een instructie aan het personeel.

Een woordvoerder van supermarktketen Jumbo laat weten: ,,We houden vast aan ons deurbeleid en dat betekent dat we zoeken naar een oplossing als iemand zijn mondkapje is vergeten. Ook als er bijvoorbeeld sprake is van een medische reden. Maar we gaan geen mensen weigeren”

Minister Grapperhaus (Justitie) noemde het maandag „spijtig als er mensen zijn die zich niet aan de mondkapjesplicht gaan houden”. Ook waarschuwde hij winkeliers: „Als mensen dat niet doen, krijgen ze een boete. En als winkeliers niet gaan toezien op de maatregel, kan de burgemeester ingrijpen door een boete aan de winkelier te geven of de winkel te sluiten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Releated

BEELDEN: Onrust in Eindhoven en Amsterdam

De situatie in het kort: De politie heeft zondag ingegrepen bij anticoronaprotesten op het Museumplein in Amsterdam en het 18 septemberplein in Eindhoven. In Amsterdam lijkt de rust wedergekeerd. In Eindhoven is het nog steeds onrustig. De verwachting is dat deze onrust is veroorzaakt door relschoppers en niet door protestanten. Bekijk hieronder de beelden die […]

Shocking: Positief testresultaat coronavirus op ijs!

In China zijn drie ijsmonsters positief getest op corona. Gezondheidsautoriteiten proberen nu mensen op te sporen die mogelijk in contact zijn gekomen met het ijs. Het ijs is geproduceerd door de Tianjin Daqiaodao Food Company in het noorden van de gemeente Tianjin. De kans is aanwezig dat 4.836 dozen besmet zijn met het virus. Daarvan zijn er 2.089 […]

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten