Dominee misbruikt 4 jaar lang zijn eigen dochter maar krijgt strafvermindering omdat hij ‘een man van god’ is.

In Knox County Tennessee kreeg een 41-jarige man genaamd David Richards 12 jaar gevangenisstraf voor het verkrachten van zijn geadopteerde tienerdochter.

Daar de man een dominee is kreeg hij een strafvermindering van maar liefst 60 jaar. Het werk van de dominee en de Bijbelstudie die hij in de gevangenis is begonnen is volgens rechter Steve Sword, de reden voor de forse strafvermindering.

Deze dominee werd veroordeeld voor negen misdrijven, waaronder beschuldigingen van verkrachting, incest en seksuele intimidatie door een gezagsdrager. Hij misbruikte zijn dochter, Amber Richards, herhaaldelijk gedurende 4 jaar. Het misbruik begon op de leeftijd van 14 jaar.

Slachtoffers van seksueel misbruik spreken eigenlijk nooit in het openbaar, echter besloot dochter Amber dit wel te doen. Amber sprak in een hartverscheurende verklaring over het misbruik. “Ik wilde mijn lichaam weggooien. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet, op een of andere manier, denk aan wat hij me heeft aangedaan.”

De dominee bleef echter volhouden dat hij onschuldig was. Hij wilde zijn kinderen opvoeden met strenge regels en suggereerde dat zijn dochter slechts een uitdagende tiener was.

Tijdens het forensisch onderzoek werden er sporen gevonden van David op het bedframe van zijn dochter Amber.

In de getuigenbank verklaarde hij: “Ik sta voor u, veroordeeld voor misdaden die ik niet heb begaan. Ik geloof gewoon dat het systeem zich in deze zaak heeft vergist. Ik weet niet zeker waarom ik hier ben… maar ik neem aan dat het voor zijn (God’s) doel is.”

Een van David’s collega-predikanten, David Thomspon, geloofde ook in zijn onschuld. “Ik vind het onmogelijk voor mij om te geloven dat hij schuldig is. Zijn werk heeft hem nodig. Zijn familie heeft hem nodig. Onze kerk heeft hem nodig.”

Overtuigd

Dochter Amber vertelde het volgende tegen de rechter: “Ik ben ervan overtuigd dat als hij de kans krijgt, hij een ander meisje tot slachtoffer zal maken.”

“Ik ben gewoon blij dat ik eindelijk verder kan gaan met mijn leven. En ik deed dit niet echt voor mij. Ik deed het zodat het niemand anders zou overkomen. Nu zit niemand anders in dezelfde situatie als ik, vooral geweldige kinderen niet. Ze verdienen het niet om dat soort dingen mee te maken en als ik degene moest zijn die ervoor zorgde dat het nooit meer zou gebeuren, dan had ik niets liever dan dat gedaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Releated

In een partybus houden studenten uit Groningen een feestje met drank en lachgas.

Momenteel gaan er op social media beelden viraal van een groep studenten die behoorlijk aan het feesten zijn in een partybus. Op de beelden is te zien dat er slechts een student een mondkapje draagt. De eigenaar van Boostbussen geeft toe dat er een groep studenten in een van zijn bussen zaten. Deze eigenaar laat […]

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten